Wespennest verwijderen gemeente

Voorheen was het mogelijk om een beroep te doen op de gemeente als je last had van een wespennest. Tegenwoordig is dit steeds minder vaak het geval. Je bent zelf verantwoordelijk voor het wespennest verwijderen. Zie je op een gegeven moment steeds vaker wespen op een bepaalde plek? Dan is de kans groot dat er ergens in de buurt een wespennest zit. Probeer te achterhalen waar de wespen heen vliegen en zo kom je achter de plek waar het nest zit. Onderneem actie. Hoe groter het nest wordt, hoe lastiger de bestrijding en daarmee gaan ook de kosten omhoog.

Wespennest op eigen terrein

Heb je een wespennest geconstateerd in of rondom je huis? Zoals bijvoorbeeld op zolder, in de spouwmuur, in de heg, in de garage of in de grond? Dan krijg je geen hulp van de gemeente. Het nest zit namelijk op je eigen terrein. Wacht niet langer en schakel de hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Er zijn ook bestrijdingsmiddelen te koop, zodat je zelf kunt proberen om het nest te bestrijden, maar veelal werken deze producten niet voldoende. Daarnaast is een wespennest verwijderen niet ongevaarlijk. Je moet goed weten wat je aan het doen bent.

Wespennest in openbare ruimte

Zie jij een wespennest zitten in een park, waar jij vaak met de hond wandelt of in een openbaar gebouw, bijvoorbeeld in de bibliotheek? Dan is het wespennest verwijderen wel de verantwoordelijkheid van de gemeente. Uiteraard hoef jij niet de kosten te betalen voor de bestrijding hiervan. Zodra jij een wespennest opmerkt op een plek waar jij niet de eigenaar van bent, dan maak je hier een melding van bij de gemeente. De gemeente schakelt dan een professionele ongediertebestrijder in. Het is belangrijk dat je de moeite neemt om even contact met de gemeente op te nemen, want anders komen zij er niet achter dat er een wespennest zit.

Bij twijfel, neem contact op met de gemeente

Er kan zich uiteraard een situatie voordoen waarin je niet zeker weet of jij verantwoordelijk bent of de gemeente. Veiligheid staat altijd voorop. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de gemeente. Wil je meer informatie over een wespennest verwijderen? Dan kun je ook altijd contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder.