Wespennest verwijderen brandweer

Een wespennest verwijderen doet de brandweer in Nederland in principe niet. Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord, omdat dit in België wel het geval is. Daar is het mogelijk om de brandweer te vragen om jouw wespennest te verwijderen. Het is zelfs zo dat in België een wespennest verwijderen door de brandweer gratis is als het een gevaarlijke situatie betreft. Als je het wespennest laat verwijderen en er dreigt geen direct gevaar, dan vraagt de brandweer daar een vergoeding voor.

Hulp van de brandweer

In Nederland kan het wel voorkomen dat de gemeente of een ongediertebestrijder hulp vraagt van de brandweer voor een wespennest verwijderen. Dit is het geval wanneer het wespennest op zo’n grote hoogte zit dat het voor de bestrijders van de gemeente en voor ongediertebestrijders onmogelijk is om met eigen materieel hierbij te komen. Hiermee lopen de kosten op. Professionele ongediertebestrijders hebben echter vaak wel de middelen om altijd bij een wespennest te komen.

Kosten wespennest verwijderen

Ongeacht wie je om hulp vraagt voor het verwijderen van een wespennest, hangen de kosten af van de locatie en de omvang van het wespennest. Wil je een gemiddeld wespennest verwijderen die op een eenvoudig te bereiken plek zit, dan vallen de kosten altijd mee. Zit het wespennest echter op een moeilijk bereikbare plek en is het nest ook nog eens enorm van omvang, dan moet je niet raar staan te kijken als de kosten iets hoger uitvallen.

Niet zelf bestrijden

Je kunt ook beslissen om het wespennest te laten voor wat het is. Uiteraard zorgt een wespennest in je omgeving voor aanwezigheid van extra wespen. Als je echter gewoon rustig blijft, dan doen de wespen niets. Pas wanneer ze zich bedreigd voelen, komen ze in actie en gaan ze steken. Ook wordt afgeraden om wespen zelf te bestrijden. Dit brengt onnodige risico’s met zich mee. Schakel een professionele ongediertebestrijder in als je echt overlast ervaart van de wespen en het wespennest verwijderen wilt.