Wespennest verwijderen

Het is belangrijk om te weten dat een wespennest verwijderen altijd pas gedaan wordt als het wespennest bestreden is. Je moet nooit een wespennest verwijderen als wespen er nog gebruik van maken. De vraag is dan echter, hoe belangrijk is het om een wespennest te verwijderen? Veel mensen kiezen ervoor om het nest te bestrijden en vervolgens het nest te laten zitten. Een niet-actief wespennest is namelijk niet gevaarlijk en brengt geen schade toe. Daarnaast maken wespen nooit twee keer gebruik van een nest. Elk seizoen wordt er een nieuw nest gemaakt.

Elk wespennest wordt eenmalig gebruikt

De koninginnen onder de wespen kiezen elk jaar een nieuwe plek uit voor een nest. Daarvoor gebruiken koninginnen nooit bestaande wespennesten. Ze bouwen elk jaar weer nieuwe nesten. Een wespennest verwijderen hoeft dus niet en kan je gewoon laten zitten. Wel zien we af en toe gebeuren dat een koningin kiest voor een plek naast een oud wespennest. Dit gebeurt wanneer de ruimte plaats biedt voor nog een nest.

Locatie van het wespennest

Wespen zijn slimme en creatieve beestjes. Ze bouwen nesten op moeilijk bereikbare plekken. Wespennesten worden veelal om een constructie heen gebouwd of zitten in een spouwmuur. Het bestrijden van een wespennest is soms al een lastige klus voor professionele ongediertebestrijders. Laat staan als je het nest vervolgens wilt verwijderen. Je moet je dan ook afvragen of het de moeite waard is om een niet-actief wespennest te verwijderen? Uiteraard is het logisch als het nest op een zichtbare plek zit dat je het weg wilt hebben. Als de wespen bestreden zijn en je ziet na een tijdje ook geen wespen meer, dan kun je ook zelf het wespennest verwijderen.

Zelf wespennest verwijderen

Heb je besloten dat je toch het niet-actieve wespennest zelf verwijderen wil? Pak dit dan zorgvuldig aan. Observeer eerst een tijdje. Zie je echt geen wespen meer rondvliegen? Luister dan dichtbij het nest of je geen wespen meer hoort. Ben je ervan overtuigd dat het nest volledig leeg is? Dan kun je aan de slag gaan met het verwijderen van het nest. Trek voor de zekerheid beschermende kleding aan. Stap voor stap kun je het nest weg halen. Laat je het wespennest verwijderen voor alle zekerheid liever over aan een professionele ongediertebestrijder? Heel verstandig! Neem dan contact op.