Wespennest verwijderen kosten huurder of verhuurder

Je huurt een huis en je constateert een wespennest. Je hebt last van de wespen en wilt het wespennest verwijderen. Kun je de verantwoordelijkheid voor de bestrijding neerleggen bij de verhuurder? Of moet je zelf zorgdragen voor het wespennest verwijderen? Het is altijd een lastig verhaal wat bij jou hoort als huurder en wat valt onder verantwoordelijkheid van de verhuurder. Desalniettemin is het zaak dat de wespen bestreden worden. Je wilt in een veilige leefomgeving wonen. Hieronder wordt uitgelegd wat je kunt doen als jij een woning huurt en een wespennest ontdekt.

Verhuurder is verantwoordelijk voor groot onderhoud

Normaliter is de regel dat de verhuurder, de eigenaar van de woonruimte, zorgt voor het grote onderhoud. De persoon die de kamer of het huis huurt, is verantwoordelijk voor het dagelijkse, kleinere onderhoud. Het is ook te verdelen in kosten. Kost een reparatie veel geld, dan is de rekening voor de verhuurder. Valt het bedrag mee, dan betaalt de huurder het zelf. Maak jij zelf schade aan de woning? Dan zijn de kosten uiteraard voor de huurder zelf. Het is handig om voordat je een huurcontract aangaat, duidelijkheid te verkrijgen over dit soort zaken. Zo voorkom je vervelende situaties in de toekomst.

Wespennest ontdekt, wat nu?

Bestrijding van ongedierte, waarvoor de kosten niet te hoog zijn, ligt bij de huurder van de woonruimte. Gaat het echter om kakkerlakken, boktorren, mieren, et cetera, mits ten gevolge van overmacht, dan ligt bij de verhuurder. Een wespennest verwijderen ligt dus bij de huurder. De kosten hiervan zijn gering. Als huurder moet je dit dus zelf aanpakken en je doet er verstandig aan om hiermee niet te lang wachten. Gaat het echter om een gigantisch nest, dan kan je de situatie voorleggen aan de verhuurder. Maar dan heb je het wel over een uitzonderlijke situatie.

Direct wespennest verwijderen

Zodra je hebt vastgesteld dat er een wespennest in je woning zit, wacht dan niet langer. Schakel direct de hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Wil je eerst weten wat de kosten zijn voor het wespennest verwijderen. Dat is mogelijk. Een professional komt kijken naar de locatie en omvang van het wespennest en schat zo de kosten in. Zo kom jij niet voor onverwachte kosten te staan.