Wespennest in huis

Zie je steeds vaker wespen in en rondom je huis vliegen? Vliegen ze continu door hetzelfde gaatje naar binnen? Hoor je gerommel op zolder of ergens anders in huis? Dan is de kans zeer groot dat je een wespennest in huis hebt. Het beste advies? Kom in actie en schakel een professionele ongediertebestrijder in om het wespennest op een veilige en professionele manier te bestrijden. Als je het nest ontdekt aan het begin van de zomer, dan is de kans groot dat het nest nog niet gigantisch is. Tref je het nest echter aan in een van de laatste weken van de zomer? Dan hebben de wespen al de tijd gehad om er enorm creatief bouwwerk van te maken.

Herken een wespennest in huis

Heb je zelf al het wespennest gevonden? Dan weet je zeker dat het daadwerkelijk om een wespennest gaat. Echter kunnen wespen ook nesten bouwen op plekken waar je niet zo snel achter komt. Zo herken je een wespennest in huis:

  • Doelgericht in- en uitvlieg verkeer naar en van een bepaalde plek. Daar zit ergens het wespennest.
  • Zie je een kleine of grote papieren bol in de hoek van een plafond hangen of bij een dakrand? Dit is het wespennest.
  • Ontstaan er natte plekken op het plafond? Dit is mogelijk de oorzaak van een wespennest aan de andere kant van het plafond.

Een wespennest in huis bestrijden

Sommige mensen proberen het wespennest zelf te verwijderen, maar dit kan voor nare situaties zorgen. Wat je absoluut niet moet doen, is de ingang van het nest dicht maken. Als wespen eenmaal agressief worden, omdat ze zich bedreigd voelen, bijten ze door alles heen en doen er alles aan om via een andere weg uit het nest te komen. Wespen zijn insecten met een enorm uithoudingsvermogen. Vervolgens twijfelen ze niet om jou te steken. Laat het wespennest bestrijden door professionele ongediertebestrijders. Wacht niet onnodig, wespen bouwen continu verder aan het nest. Het wordt dus groter en groter. Neem contact op met een ervaren wespenbestrijder en je bent binnen no-time af van het wespennest in huis.