Wespennest in de spouwmuur

Wespen kiezen soms voor een nest in de spouwmuur. Het wespennest moet dan verwijderd worden. Als het nest er al even zit en de wespen hebben niet meer genoeg ruimte om hun nest uit te breiden, dan kiezen ze ervoor om jouw isolatie weg te bijten. Op die manier creëren ze ruimte voor hun nest. Dit wil je natuurlijk niet. Heb jij het vermoeden dat er bij jou een wespennest in de spouwmuur zit? Wacht niet onnodig en schakel een professionele ongediertebestrijder in om het wespennest zo snel mogelijk te verwijderen.

Laat het wespennest verwijderen

Geef de wespen geen kans om het wespennest in de spouwmuur groter en groter te maken. Laat het wespennest direct verwijderen, zo verklein je de kans op schade aan jouw woning. Kies er niet voor om het wespennest zelf te bestrijden, dit brengt erge risico’s met zich mee. Kies voor een professional. Professionele ongediertebestrijders beschikken over de juiste middelen en hebben jarenlange ervaring, waardoor een effectieve wespenbestrijding verzekerd is. Sommige mensen ervaren geen last van de wespen en laten het nest zitten. Dit is niet verstandig. Het wordt namelijk wel een probleem als jouw isolatie moet wijken voor de uitbreiding van hun wespennest.

Waarom kiezen wespen voor een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit isolatie. Er zit dus ruimte tussen de muur en de isolatie. Een ideale plek voor wespen. De vrije ruimte is vrij van obstakels en wespen kunnen zorgeloos leven op deze plek. Wespen komen via stootvoegen de spouwmuur binnen. Elke spouwmuur bevat stootvoegen voor ventilatie en om vocht af te voeren. Niet heel gek dat wespen vaak voor een wespennest in de spouwmuur kiezen als plek.

Wespennest in de spouwmuur voorkomen

Uiteraard wil je niet te maken krijgen met een wespennest in de spouwmuur. Wespen kiezen een in- en uitgang waar ze door kunnen vliegen. Ze kiezen altijd voor een plek waar een stootvoeg zit. Het beste wat je kunt doen om een wespennest te voorkomen, is de stootvoeg voorzien van een stootvoegrooster. Kies voor een rooster met minimale opening. Zo voorkom je dat wespen het volgende seizoen weer kiezen voor jouw spouwmuur.