Wespennest in de grond

Veel mensen denken aan wespennesten in spouwmuren, bij dakranden en rondom plafonds. Echter is het ook mogelijk dat wespen kiezen voor een nest in de grond. Een wespennest in de grond herkennen is een iets lastigere klus. Zie je wespen bij klinkers rondvliegen? En verdwijnen ze tussen het straatwerk de grond in? Liggen er hoopjes zand tussen of op het straatwerk? Dit zijn kenmerken van een aanwezig nest in de grond.

Wespennest in de grond zelf verwijderen

Wij raden het niet aan om zelf op onderzoek te gaan naar het wespennest in de grond en vervolgens zelf het nest verwijderen. Wil je het toch proberen? Zorg dat je nooit alleen aan deze klus begint. Vraag er iemand bij, zodat je elkaar kunt helpen. Ga niet op zoek naar de in- of uitgang. Wespennesten in de grond hebben een zeer lastige in- en uitgang. Daarnaast moet je niet overdag aan de gang gaan. Wacht tot het schemerig is. Schaf bestrijdingsmiddelen aan en volg de gebruiksaanwijzing. En vergeet uiteraard niet om beschermende kleding te dragen. De kans is echter niet heel groot dat het je het hele nest hiermee bestrijdt.

Wespennest laten verwijderen door gemeente

Het is ook mogelijk dat een wespennest in de grond zit net op de stoep voor jouw huis, in de speeltuin waar je kinderen vaak spelen of in het park waar je graag de hond uit laat. Dit is allemaal openbare grond. Het verwijderen van het wespennest is dan niet jouw verantwoordelijkheid, maar die van de gemeente. Je hoeft de kosten hiervoor ook niet te dragen. Meld de plek van het nest bij de gemeente en vervolgens is het de gemeente haar taak om zelf dit westennest te verwijderen of hiervoor een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Kosten verwijderen wespennest

Voor het verwijderen van een nest zijn drie opties. Het nest laten verwijderen door de gemeente, mits deze zich in de openbare ruimte bevindt, het nest zelf verwijderen of het nest laten verwijderen door een professionele ongediertebestrijder. De eerste optie kost je niets, dit is namelijk de gemeente haar verantwoordelijkheid. Mocht het wespennest in de grond bij jou thuis zitten, dan blijven optie twee en drie over. Hoeveel kosten je kwijt bent voor het zelf verwijderen van een nest hangt af van welke producten en de hoeveelheid producten die je moet aanschaffen om het nest te verwijderen. Vaak is gebleken dat het wespennest verwijderen door een professionele ongediertebestrijder het meest voordelig is. De totale kosten zijn wel afhankelijk van de grootte en de locatie van het nest.