Waar vind je een wespennest?

Wespen kiezen voor diverse plekken om een nest te bouwen. In het geval van wespen is het de koningin die haar nieuwe plek kiest voor het nest. Maar waar vind je een wespennest? Zie je op een gegeven moment veel wespen op een bepaalde plek of vliegen de wespen continu dezelfde route? Dan moet je oplettend zijn, de kans is groot dat er in de omgeving een nest zit. Zit het nest in jouw leefomgeving? Wees alert en kom in actie. Laat het wespennest verwijderen door professionele ongediertebestrijders. Laat het niet zitten. Voor je het weet, is het nest enorm groot met vele aantallen wespen.

Plekken voor wespennesten

Wespen kiezen voor diverse plekken voor wespennesten, maar elk nest wordt maar een seizoen gebruikt. Je kunt je daarom voorstellen dat er veel plekken zijn waar wespennesten zitten. Veelal kiezen wespen voor een nest ergens in huis in de hoek van het plafond, in de tuin in de grond, tegen een tak aan in een boom of in een struik of in de spouwmuur of onder een dakrand. Al deze plekken kunnen in en rondom jouw huis zijn. Wespen gaan elke dag op zoek naar eten, het is dus niet zo dat ze rustig in het nest blijven zitten de hele dag.

Wespennest herkennen

Waar vind je een wespennest? Als je weet waar je ongeveer moet zoeken, dan is het vervolgens handig om te weten hoe je een wespennest herkent. Wespen staan erom bekend dat ze kiezen voor beschutte plaatsen. Daarnaast is de in- en uitgang voor wespen heel belangrijk. Ze vliegen namelijk meerdere keren per dag uit het nest en komen er weer terug. Aan het begin van de zomer zijn wespennesten redelijk klein. Je herkent ze aan een papierachtige massa en veelal in de vorm van een kegel. Naarmate de zomer verstrijkt, wordt het nest groter en groter. Merk je een bepaalde vliegroute op van wespen en ontdek je een papierachtige kegel? Dan weet je vanaf nu dat dat een wespennest is.

Actief wespennest

Het wespenseizoen beslaat de periode maart/april tot en met augustus/september. Vind je dus een nest in deze periode, dan betreft het hoogstwaarschijnlijk een actief wespennest. Kom je een nest tegen in het najaar of tijdens de wintermaanden? Dan is de kans heel klein dat er nog actieve wespen in zitten. Wees wel altijd voorzichtig. Schakel ook in de wintermaanden een professionele ongediertebestrijder in, want je wil in het geval van wespen geen risico lopen.