Wespennest lokaliseren

Zodra je denkt dat erin of rondom je huis een wespennest zit, dan is de volgende stap het wespennest lokaliseren. Om het wespennest te vinden, dien je de vliegroute van de wespen naar het wespennest te vinden. Dit is echter niet zonder risico’s. Zodra je in de buurt komt van de wespen en ze zich bedreigd voelen, dan is het mogelijk dat de wespen je aanvallen. Wil je het wespennest lokaliseren, doe dit dan met volle aandacht en gebruik je verstand. Draag te allen tijde beschermende kleding. Voelt de situatie niet goed? Stop er dan mee en neem contact op met een professionele ongediertebestrijder. Een ding is zeker: je wilt niet in een situatie komen waarin de wespen je aanvallen. Binnen no-time zijn er niet 10, maar 100 wespen.

Ingang wespennest lokaliseren

Zodra je de aanvliegroute van de wespen hebt gespot, kun je deze volgen om bij het wespennest te komen. Pas op, je komt nu dichtbij de wespen, dus zorg ervoor dat ze zich niet bedreigd voelen. Om de ingang van het wespennest te lokaliseren, wacht je het beste tot het gaat schemeren. De meeste wespen vliegen dan terug naar hun nest en blijven daar vervolgens in zitten. Zie je het nest vervolgens niet van een afstand zitten? Dan zit het nest ergens verstopt. Ga absoluut niet met je handen voelen bij randen of in gaten. Als je met je hand in het nest komt, heb je een groot probleem. Probeer het nest te ontdekken van een afstand. Bijvoorbeeld met een ladder vanuit een andere hoek.

Wespennest verwijderen

Is het wespennest lokaliseren gelukt, dan is het tijd voor de volgende stap: het wespennest verwijderen. Sommigen proberen het nest zelf te bestrijden. Dit is echter een gevaarlijke klus en de kans is niet heel groot dat je het met deze bestrijdingsmiddelen succesvol bestrijdt. Mocht je bezig zijn met bestrijden en je komt toch in aanraking met de wespen? Blijf dan rustig. Zodra je om je heen gaat slaan, worden de wespen agressief. Wat je echt nooit moet doen, is de ingang van het wespennest dicht maken. De wespen maken direct een nieuwe uitgang en vallen je daarna aan. Voor het verwijderen van een wespennest, neem je het best contact op met een professionele ongediertebestrijder die de kennis en ervaring heeft om dit snel, effectief en bovenal veilig te doen.