Wespen verjagen

De heerlijke zomermaanden zijn aangebroken en eindelijk kun je weer buiten zijn. Helaas niet voor lang, want ineens zijn de wespen weer zichtbaar. Mensen zijn in grote lijnen in 3 groepen te verdelen. De eerste groep is niet bang voor wespen en blijft rustig. Een tweede groep is bang voor wespen en rent weg. En tot slot de groep waar de meeste mensen zich in kunnen vinden: je bent bang, begint om je heen te slaan en wordt altijd gestoken. Je wilt graag de wespen verjagen, maar hoe doe je dat?

Wespen verjagen met geuren

Wespen houden van zoete geuren. Het is daarom niet aan te raden om een zoete parfum op te doen tijdens zonnige dagen. Je trekt dan wespen aan, want ze hebben allen een uitstekend reukvermogen. Er zijn echter ook geuren waar wespen niet van houden. Deze geuren houden wespen juist op afstand:

  • Kruidnagel: zet een bakje met kruidnagel op tafel en de wespen blijven weg.
  • Azijn: een bakje met azijn verricht ook wonderen en je kunt zelfs kruidnagel eraan toevoegen.
  • Sinaasappel en citroen: doe een aantal schijfjes van elk in een bakje.

Blijf rustig

Wespen zijn nieuwsgierige diertjes. Ze komen graag even langs om te kijken of er iets te eten valt. Heb je een wesp in de buurt? Blijf dan rustig, de wesp blijft even in je buurt en gaat dan vanzelf weer weg. Wespen verjagen doe je niet door snel weg te rennen of door heftig om je heen te slaan. De wesp voelt zich dan bedreigd en wanneer wespen zich bedreigd voelen, steken ze. Ben jij altijd de pineut en word je dus geregeld gestoken? Zorg er dan voor dat je een volgende keer rustig blijft.

Trek wespen niet aan

Het meest handige is om wespen überhaupt niet aan te trekken. Als het bij jou thuis niet aantrekkelijk is, gaan de wespen op zoek naar een plek waar wel te vinden is wat ze zoeken. Hoewel dat in de zomer lastig is als wespen op zoek gaan naar voedsel en jij juist hiermee lekker buiten wilt zitten. Heel reëel is het dus niet om wespen volledig te voorkomen. Probeer in ieder geval je eten en drinken zoveel mogelijk af te dekken en alles goed schoon te houden. Heb je dus toch last van wespen, dan is de vraag hoe je wespen verjagen moet.