Wespennest bestrijden met poeder

Heb je last van een wespennest in jouw leefomgeving? En wil je proberen het nest zelf te bestrijden? Dan kun je kiezen voor een wespenpoeder. Deze zijn voor particulieren te verkrijgen in de meeste doe-het-zelf winkels. Het is noodzakelijk om de wespenpoeder aan te brengen bij de ingang van het wespennest. Op deze manier komen de wespen zeker weten in aanraking met het middel. Het is noodzakelijk om de poeder meerdere keren aan te brengen. Het is wel goed om te weten dat de poeder alleen werkt bij kleinere wespennesten. Heb je te maken met een groot nest, bijvoorbeeld als je het nest aantreft aan het einde van de zomer, dan werkt dit middel niet voldoende.

Gebruik de poeder ’s avonds

Het moment van het wespennest bestrijden met poeder is heel belangrijk. Je moet de poeder gebruiken als het avond is. Overdag zitten niet alle wespen in het nest. Zodra jij met de poeder bezig gaat bij het nest en er vliegen wespen rond het nest, dan komen ze naar jou toe en steken ze. Ze willen namelijk de wespen in het nest beschermen en daarnaast voelen ze zich ook bedreigd. Om deze situatie te voorkomen, gebruik je de poeder pas ’s avonds. De kans is groot dat alle wespen aanwezig zijn in het nest als het schemerig tot donker is. Ook zijn de wespen gedurende de avond wat slaperig en daardoor minder actief.

Wespennest bestrijden niet ongevaarlijk

Als je kiest om het zelf het wespennest te bestrijden met poeder, brengt dit risico’s met zich mee. Er zijn een aantal aandachtspunten. Zo dien je altijd beschermende kleding te dragen. Probeer geen huid onbedekt te laten. Kies voor stevige handschoenen en vergeet je gezicht niet te bedekken. Doordat je de poeder bij de ingang moet aanbrengen, komt je gezicht heel dicht bij het nest. Daarnaast is het moment van bestrijden heel belangrijk. Zorg er ook voor dat er geen kinderen of huisdieren in de omgeving aanwezig zijn. Ga je bezig met de bestrijding? Laat iemand weten dat je dit gaat doen, zodat deze persoon jou in de gaten kan houden vanaf een afstand.

Wespennest bestrijden niet effectief

De poeder dien je meerdere keren aan te brengen. Het is mogelijk dat de poeder niet effectief genoeg is. Je kunt dan kiezen voor een ander product, maar het beste advies is om dan een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Deze werken met sterkere producten en hebben jarenlange ervaring.