Wespen bestrijdingsmiddel

Zodra je last hebt van wespen in je leefomgeving, is het tijd om in actie te komen. Het zelf bestrijden van wespen is heel lastig. Een wespen bestrijdingsmiddel is niet goedkoop en levert niet altijd het resultaat waar je op hoopt. Je hebt middelen nodig die professionals gebruiken. Deze middelen zijn sterker en zijn voor de particulier niet verkrijgbaar. Het beste is dan ook om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om een wespennest te verwijderen. Wil je toch proberen wespen zelf te bestrijden, lees dan hieronder meer over bestrijdingsmiddelen tegen wespen.

Wespen voorkomen

In de zomermaanden zijn de wespen met name actief. Ze vliegen rond, op zoek naar eten voor de larven. Jij wilt dan juist rustig buiten kunnen zitten en genieten van de zonnestralen. Zorg ervoor dat je wespen dan niet aantrekt. Wespen houden van zoet, zoet drinken en zoet eten. Laat geen limonade buiten staan en heb je een broodje jam gegeten? Kijk dan of je niet ergens kruimels hebt laten vallen. Op deze manier kun je wespen voorkomen. Heb je echter een wespennest in of rondom huis, dan bestrijd je ze als volgt met een wespen bestrijdingsmiddel.

Soorten wespen bestrijdingsmiddel

Om wespen te bestrijden, zijn er verschillende wespen bestrijdingsmiddelen op de markt. Wespen houden niet van bepaalde geuren. Er zijn bepaalde sticks te koop die deze geuren bevatten en op deze manier horen de wespen op afstand te blijven. Heb je een wespennest, dan kun je wespen schuimspray of wespenpoeder gebruiken om het wespennest te bestrijden. Wespen schuimspray dien je in het wespennest te spuiten. Hiervoor moet je wel bij de ingang van het wespennest kunnen. Ook wespenpoeder moet je bij de ingang van het wespennest strooien. De wespen komen dan continu in aanraking met het wespen bestrijdingsmiddel.

Wespennest verwijderen

Het punt met een wespen bestrijdingsmiddel als wespen schuimspray is dat je de ingang van het wespennest eigenlijk blokkeert. Wespen proberen hoe dan ook naar buiten te komen met mogelijke schade aan jouw woning als gevolg. Wespenpoeder blijkt ook vaak niet effectief genoeg. Ook leveren beide gevaarlijke situaties op. Wespen worden agressief als ze merken dat je ze wilt bestrijden en willen jou aanvallen. Uiteindelijk moet om het wespennest te verwijderen alsnog een professionele ongediertebestrijder aan te pas komen. Het best schakel je deze dus direct in.