Tips voor bestrijding van een wespennest

Zodra je een wespennest hebt ontdekt, ga je nadenken over wat je ermee moet doen. De beste tip is om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Mocht je het toch eerst zelf willen proberen, lees onderstaande tips rustig door.

Lokaliseer het nest

Voordat je ook maar iets gaat doen met betrekking tot bestrijding, moet je eerst exact weten waar het nest zich bevindt. Zolang je dat niet weet, kun je nog niets doen. Bevindt het nest zich op hoogte? Kies dan voor een professional. Ga niet zelf met een ladder in de weer.

Bepaal of het nest veel irritatie en gevaar veroorzaakt

Geeft het wespennest daadwerkelijk veel overlast? Als dit meevalt, kun je er namelijk ook voor kiezen om het nest met rust te laten. Wespennesten worden maar eenmalig gebruikt. Zodra het wespenseizoen afgelopen is, ervaar je geen last meer van de wespen. Maak een balans op of de overlast opweegt tegenover de risico’s die bestrijding met zich mee brengt.

Koop een bestrijdingsmiddel

Er zijn allerlei bestrijdingsmiddelen te koop. Laat je goed informeren en geef aan hoe groot het nest is en waar het nest zich bevindt. Zoek ook zelf op het internet, zodat je al een beetje geïnformeerd bent.

Volg nauw de gebruiksaanwijzing

Lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing door en volg exact de stappen op die er beschreven staan.

Kies het juiste moment van bestrijding

Het moment van bestrijding is heel belangrijk. Doe je het op een verkeerd moment, dan kom je terecht in een hele nare situatie. Kies altijd de avond uit voor bestrijding. Alle wespen zitten dan in het nest en zijn wat slaperig, waardoor ze minder actief zijn. Je moet pas bezig gaan met bestrijding als er geen wespen meer in de buurt van het nest vliegen.

Draag beschermende kleding

Zorg dat je lange, bedekkende kleding draagt. Vergeet je handen en gezicht niet. Dit is echt heel belangrijk.

Zorg dat kinderen en huisdieren niet in de buurt zijn

Je wilt voor zo weinig mogelijk gevaar zorgen voor je omgeving. Ga absoluut niet aan de gang als de kinderen of huisdieren nog buiten zijn. Veiligheid staat voorop

Wees alert en voorzichtig

Je moet echt met volle aandacht het nest bestrijden. Wees alert, houd je hoofd erbij en gebruik je verstand. Het is geen ongevaarlijke en makkelijke klus. Is het bestrijden niet gelukt? Schakel alsnog een professionele ongediertebestrijder in.