Geen wespennest, maar wel wespen

De zomermaanden zijn aangebroken en je ziet veel wespen rondom je huis. Je hebt al gekeken of er ergens een wespennest zit, maar je kunt niets vinden. Waarom zijn er dan toch al die wespen? Geen wespennest, maar wel wespen: daar is een reden voor. Blijf in ieder geval rustig als er wespen in de buurt zijn. Ga niet om je heen slaan. Als je dit doet, maak je wespen alleen maar agressief. Wespen voelen zich bedreigd en gaan juist steken.

Op zoek naar voedsel

Wespen houden enorm van zoet eten en drinken. In de zomer hebben veel mensen zoetigheden buiten op tafel staan. En dit is net de tijd dat wespen op zoek gaan naar voedsel. Wespen ruiken dit van enorme afstanden en komen graag even bij je kijken. Het is minder gezellig, maar probeer het zoete drinken buiten te voorkomen. Ook buiten een broodje jam eten, biedt aantrekkingskracht voor wespen. Zorg er dan ook voor dat je geen zoetige restjes op de grond of tafel achter laat.

Dek eten en drinken af en houd het schoon

Wespen zijn niet bang, ze komen ook graag even in je huis om te kijken of er iets voor ze ligt. Zorg dus dat je ook al het eten en drinken binnen goed afdekt. Houd daarnaast alles goed schoon. Er hoeft maar een druppel ranja op het aanrecht te liggen en de wespen zijn er binnen no-time. Maak je aanrecht meerdere keren per dag schoon en gebruik hiervoor weggooidoekjes. De zoete geur blijft namelijk in een doekje achter en de wesp doet er alles aan om toch een beetje zoetigheid binnen te krijgen.

Ga zorgvuldig om met je vuilnis

Open afvalzakken zijn ideaal voor wespen. Zorg ervoor dat je afvalemmers gebruikt met afsluitbare kleppen. Een volle afvalzak stop je direct in de afvalcontainer. Het is aan te raden om een houten omhulsel om je container buiten te maken. Dit houdt wespen op afstand en ook al het andere ongedierte.

Wespen blijven maar komen

Heb je ondanks alle bovenstaande tips alsnog last van wespen? Zie je nog steeds geen wespennest, maar wel wespen? Dan is het aan te raden om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Een professional kijkt dan of er niet ergens op een plek een wespennest zit. Wespen kunnen soms op de meeste vreemde plekken een nest bouwen. Als dit het geval is, zal de ongediertebestrijder het wespennest verwijderen.